2FA is essentieel, maar onderbenut

In de steeds digitaler wordende wereld is het beschermen van je online accounts belangrijker dan ooit. Ondanks complexe wachtwoorden en beveiligingsvragen, blijft één essentieel onderdeel vaak onderbenut: two-factor-authentication (2FA). 

In deze blogpost leggen we uit waarom de beveiliging van jouw accounts niet compleet is zonder 2FA en hoe deze extra beveiligingslaag jou kan helpen om jouw financiële gegevens te beschermen.

Wat is 2FA en hoe werkt het?

Twee-factor-authenticatie is een beveiligingsproces waarbij je identiteit wordt geverifieerd aan de hand van twee verschillende factoren voordat je toegang krijgt tot een account: een wachtwoord en een unieke, tijdelijke code. Deze code kan gegenereerd worden door een authenticator-app of via een SMS-bericht worden verzonden. Dit biedt een extra laag van beveiliging boven op de traditionele inlogmethoden, die vaak alleen vereisen dat je een wachtwoord invoert.

Waarom is het activeren van 2FA belangrijk?

In een wereld waarin steeds meer zaken steeds vaker digitaal verlopen, is het essentieel dat gevoelige informatie goed beschermd blijft. Twee-factor-authenticatie biedt deze bescherming doordat er een extra beveiligingslaag aan jouw account wordt toegevoegd.

Een wachtwoord is niet meer voldoende

Een extra beveiligingslaag is hard nodig ook. Cybercriminelen worden steeds slimmer en verfijnder in hun benaderingen, waardoor phishing pogingen vaak nauwelijks nog te onderscheiden zijn van echte communicatie. Hierdoor worden wachtwoorden steeds vaker geraden of gehackt, vooral als ze eenvoudig zijn of veel worden hergebruikt. Zelfs complexe wachtwoorden kunnen door middel van brute force-aanvallen gekraakt worden. Zonder 2FA ben je dan afhankelijk van slechts één kwetsbare beveiligingslaag, en met de hoeveelheid online bedreigingen is dat vaak niet voldoende.

Datalekken in de administratie voorkomen

Stel je eens voor dat cybercriminelen toegang kunnen krijgen tot de financiële- of loonadministratie. Dit zou hen in staat stellen om uiterst gevoelige informatie te stelen, zoals bankrekeningnummers, persoonlijke gegevens van werknemers, salarisinformatie van verschillende bedrijven of belastinginformatie. Zelfs gedetailleerde zakelijke financiële rapporten kunnen buitgemaakt worden. Deze gegevens kunnen eenvoudigweg misbruikt worden voor identiteitsdiefstal, financiële fraude, of verkocht worden op de illegale markt. Met alle gevolgen vandien. Daar zit je niet op te wachten en jouw klanten ook niet.

Gemoedsrust en vertrouwen

Door 2FA in te schakelen, weet je dat je extra maatregelen neemt om gevoelige gegevens te beschermen. Dit geeft zowel jou als je klanten een verhoogd gevoel van vertrouwen in de bescherming van hun gegevens. Zelfs als een hacker jouw wachtwoord weet te bemachtigen, zou hij of zij nog steeds de tweede factor nodig hebben om toegang te krijgen tot je account. Dit maakt het aanzienlijk moeilijker om je accounts te hacken en gegevens van jou of je klanten te stelen.

2FA activeren in Cash

De beveiliging van jouw Cash account is niet compleet zonder 2FA. Lees hier hoe je dit kunt instellen in Cash, zodat je met een gerust hart jouw financiële en loonadministraties kunt beheren. Versterk je accountbeveiliging en voorkom ongewenste toegang.

Meer berichten

Alle berichten
7 Survivaltips om het belastingseizoen te overleven

Het belastingseizoen staat bekend als een van de meest uitdagende periodes van het jaar. In de drukke btw-maanden ben je als boekhouder of accountant hard...

Lees meer
Proforma loonstrook: Wat is het en hoe maak je er een?

Voor nieuwe medewerkers of werknemers die een nieuw contract aangaan, kan het waardevol zijn om een voorbeeld van hun aankomende loonstrook te ontvangen. Met...

Lees meer
Optimaliseer jouw voorraadbeheer met serienummers

Na een succesvolle pilot periode is onze nieuwe serienummer functie nu beschikbaar op aanvraag. Deze functie is ontworpen om jouw voorraadbeheer en...

Lees meer