Stop met strafwerk

De laatste jaren speelt automatisering een steeds grotere rol binnen bedrijven. Ook op het gebied van boekhouding zijn er grote stappen gemaakt. Toch blijkt de boekhouding voor veel ondernemers nog altijd een tijdrovend proces. De tweede belangrijkste reden daarvoor zijn als volgt:

  1. Ondernemers managen hun boekhouding in spreadsheets, zoals Excel, in plaats van in automatiseringssoftware;
  2. Ondernemers beschikken over boekhoudsoftware, maar maken niet optimaal gebruik van de automatiseringsmogelijkheden hiervan.

Veel boekhoudkundige taken zijn vergelijkbaar met ouderwets strafwerk. Vooral de taken die handmatig en repetitief zijn. Je bent er veel tijd aan kwijt en dat levert de nodige frustratie op. Zeker als je toch al een volle agenda hebt en er een stapel met werk op je bureau ligt.

Stop met strafwerk, start met automatisering

Heb jij soms het gevoel dat je boekhouding een vorm van strafwerk is? Dat je steeds weer dezelfde taken uitvoert, terwijl je die tijd veel liever besteedt aan andere zaken? Overweeg dan om je boekhouding te automatiseren met behulp van software.

1. Minder kans op menselijke fouten

Wanneer je je boekhouding handmatig verwerkt, loop je een groter risico op fouten. Een menselijke fout is zo gemaakt. Soms door onkunde, soms door drukte en soms door onoplettendheid. Dit kan problemen opleveren met je cashflow, maar ook met crediteuren en de Belastingdienst. Door je boekhouding te automatiseren, weet je zeker dat je dit soort onnodige fouten voorkomt en dat je over een betrouwbare boekhouding beschikt.

2. Sneller en efficiënter werken

Boekhoudsoftware stelt je in staat om sneller en efficiënter te werk te gaan. Alleen op je uitgavenbeheer kun je al meer dan 130 uren per jaar besparen. Je speelt daardoor op jaarbasis al gauw een maand aan werk vrij. Die tijd kun je vervolgens besteden aan andere zaken, zoals acquisities, productinnovatie en strategische vernieuwing.

3. Optimale digitale veiligheid

Werken in een spreadsheet is een stuk minder veilig dan werken met software. Spreadsheets kunnen per ongeluk verwijderd worden, kwijtraken of in verkeerde handen vallen. Dit levert je bedrijf mogelijk grote problemen op. Door in een cloud-gebaseerd boekhoudsysteem te werken, weet je zeker dat je boekhouding optimaal beveiligd is en ontoegankelijk voor kwaadwillenden.

4. Meer grip op je cashflow

Een goede kasstroom is essentieel om je onderneming financieel gezond te houden. Door gebruik te maken van boekhoudsoftware, beschik je altijd en overal over realtime data omtrent je cashflow. Je weet daardoor precies wat er binnenkomt, wat er uit gaat en hoe je op basis hiervan beslissingen kunt nemen. Dit inzicht helpt je om je onderneming op veilige en vitale wijze te runnen.

Automatiseer je boekhouding met Cash

Een goed boekhoudsysteem brengt jouw bedrijf in beweging. Het voorkomt menselijke fouten, zorgt dat je sneller en efficiënter werkt en biedt optimaal inzicht in je kasstromen. Wil jij groeien op een manier die past bij jouw onderneming? Dan is Cash dé boekhoudsoftware voor jou.

Cash biedt een volwaardig ERP-systeem waarmee je al je zakelijke processen van de juiste flow voorziet. Van je salarisadministratie tot je voorraadbeheer en van prognoses tot benchmarking. 

Meer berichten

Alle berichten
Drie mensen in gesprek met elkaar
Wel of niet je boekhouding uitbesteden? De voors en tegens

Veel ondernemers twijfelen of ze hun boekhouding in eigen hand willen houden, of toch liever willen uitbesteden. Beide keuzes hebben voordelen en…

Lees meer
Vrouw aan het werk op haar tablet
Waarom het verwerken van inkoopmutaties in Excel niet meer van deze tijd is

Verwerk jij de inkoopmutaties van je groothandel nog in spreadsheets? Dan ben je lang niet de enige. Uit onderzoek blijkt dat een aanzienlijk deel van…

Lees meer
Vrouw aan het werk achter haar laptop met collega's op de achtergrond
Voorkom aangifte-stress: je boekhouding automatiseren is makkelijker dan je denkt

Bijna elke ondernemer krijgt te maken met aangifte-stress. Want is de cashflow van het bedrijf wel up-to-date? En worden er geen zaken over het hoofd…

Lees meer